Energique

Energique BV

Wetterkant 10
8401 GC Gorredijk
Tel.: +31 (0)513 571191
Fax: +31 (0)513 572937
E-mail: info@energique.nl

Routebeschrijving

Stevige keutels

Dat de Energique vleesvoeding gunstige effecten heeft op de kwaliteit van de huid en vacht van honden en katten, is inmiddels bij velen bekend. Steeds meer dierenartsen en hondentrimmers bevelen dit product dan ook aan voor honden met jeuk, overmatig haaruitval, schilferige en stinkende huid. Recentelijk is gebleken dat deze vleesvoeding honden ook van chronische diarree en darmontsteking afhelpt.

Officieel wordt diarree chronisch genoemd als hij een week duurt en er niet gereageerd wordt op de normale aanpak van het probleem. Een eigenaar zal zich dan al behoorlijk zorgen maken. Een van huis uit gezonde hond, die goed op gewicht was, begint nu af te vallen. Onder "normale aanpak" wordt verstaan: dieetmaatregelen, middelen die de darmactiviteit verminderen en waterbindende producten. Meestal worden commerciële diëten voorgeschreven. Deze diëten zijn vaak hypo-allergeen en hebben slechts één eiwitbron. Bij chronische darmproblemen moet een dieet aan meer eisen voldoen. Het voer moet goed en gemakkelijk verteerd worden, de eiwitten moeten hyperallergeen zijn en er mogen geen gluten in zitten.

De producten van Energique voldoen aan deze eisen. Ze bevatten meerdere eiwitbronnen (waaronder rundvlees en kippenvlees), granen en groenten en voldoende mineralen en vitaminen. De praktijk wijst uit dat honden met chronische darmontsteking na enkele maanden vleesvoeding, klachten vrij waren en dit blijven op deze voeding.

Doordat de grondstoffen van de vleesvoeders niet worden verhit, bevatten de vleesvoeders voldoende natuurlijke essentiële voedingsstoffen. De belangrijkste om hier te vermelden zijn omegavetzuren en chondroïtine. Omegavetzuren zijn enkelvoudige, onverzadigde vetzuren. Een voorbeeld hiervan is linolzuur. Honden kunnen deze stof niet zelf maken. De stof is nodig voor een gezonde huid en vacht en voor het maken van andere essentiële onverzadigde vetzuren. Chondroïtine is een eiwitvezel dat in kraakbeen en pezen zit. Het maakt deze structuren sterk en flexibel. Honden hebben deze stof nodig om hun eigen kraakbeen en pezen gezond te houden.

Terug naar overzicht

RSS

Gevestigd aan de Wetterkant 10 in Gorredijk