Voordelen

Dichtbij de natuur

Voordelen

Verse ingrediënten

Voordelen

Handige porties

Voordelen

Veilig rauw voeren

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat deze er niet tussen, stel dan uw vraag gerust via het contactformulier onderaan de pagina.

Hoe voer ik Energique?

De overschakeling van brok naar Energique gaat het best in een keer. Heeft je hond altijd Energique gegeten en wil je hem brok voeren laat hem dan langzaam wennen om diarree te voorkomen.

Op de verpakking en deze website kun je de voedingswijzer terugvinden voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding. Dit schema is een richtlijn. De omgeving, het temperament, de leeftijd en activiteit van je honden hebben veel invloed op zijn voedingsbehoefte. Daarom adviseren we altijd om “met je ogen” te voeren. De ribben van je hond moet je kunnen voelen maar niet zien. Kleine honden eten in verhouding meer dan grote honden. Een pup (4 weken – 12 maanden) eet ongeveer het dubbele van een volwassen hond.
 Kan ik alleen de maaltijden van Energique voeren of moet ik er wat bij doen?

De maaltijden van Energique zijn gegarandeerd compleet. Het toevoegen van voedingssupplementen wordt afgeraden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hond niet mag worden verwend met een snack af en toe! Kies vooral afwisselende tussendoortjes zoals, gedroogd vlees, een stukje hardgekookt ei, een stukje kaas, een stukje banaan of een zoutloze rijstwafel. Als je hond een voedselintolerantie heeft en een eliminatiedieet volgt mag hij GEEN tussendoortjes eten.

De maaltijden van Energique zijn gegarandeerd compleet. Het toevoegen van voedingssupplementen wordt afgeraden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hond niet mag worden verwend met een snack af en toe! Kies vooral afwisselende tussendoortjes zoals, gedroogd vlees, een stukje hardgekookt ei, een stukje kaas, een stukje banaan of een zoutloze rijstwafel. Als je hond een voedselintolerantie heeft en een eliminatiedieet volgt mag hij GEEN tussendoortjes eten.

De Energique maaltijd bestaat voor circa 90 procent uit vers rauw vlees aangevuld met groenten, granen, oliën en vitamines en mineralen. Het combineren van Energique vleesmaaltijd met een droge brokt is niet nodig. Onze maaltijden zijn gegarandeerd compleet.

Het voeren van een kwaliteitsbrok naast Energique vleesmaaltijden is echter geen probleem. Om het makkelijker te maken en fouten in de hoeveelheid Energique en brok te voorkomen adviseren wij om per dag of brok of Energique te voeren.

Uit hygiënisch oogpunt raden wij het mengen van brok en Energique niet aan. Tenzij uw hond de maaltijden steeds in 1 keer opeet. Het laten staan van vers vlees gedurende de dag of van brokken gemengd met vers vlees is gezien de kans op bederf onverstandig.

Anders dan vaak wordt beweerd op internet is het voor een hond geen probleem om vers vlees en brok samen te verteren. Er is geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar waaruit blijkt dat honden die vlees eten zuurder maagsap zouden hebben. Het is ook onjuist om aan te nemen dat  een hond problemen zou hebben met verteren omdat vlees zinkt in water en geextrudeerde brokken drijven.

Om maximaal profijt te hebben van de voordelen van vers voeren adviseren wij minimaal vijf dagen aansluitend Energique te voeren en bijvoorbeeld twee dagen aansluitend brok voeren. Het voordeel van deze manier van voeren is dat er makkelijk een overstap gedaan kan worden naar twee weken enkel brok gedurende een vakantie.

Op internet wordt soms beweerd dat het verschil tussen Puppy voeding en voeding voor Volwassen Honden alleen maar vanuit marketing oogpunt wordt gemaakt.

Maar….bij Energique is er wel degelijk en verschil! Energique Puppies bevat meer spiervlees dan Energique Volwassen Honden. Dit spiervlees is een bron van eiwit die noodzakelijk is voor een gezonde spier en botontwikkeling. Daarnaast bewaakt Energique de calcium-fosfor verhouding in de Energique Puppies maaltijd heel erg strikt. Zo voert u altijd een optimale maaltijd voor uw snelgroeiende pup.

Een kleine hoeveelheid koolhydraten is noodzakelijk in een dieet van de hond als vezel ter bevordering van de darmperistaltiek, als natuurlijke bron van vitamines  (vitamine E bijvoorbeeld) en als bron van suikers om de bloedsuikerspiegel gedurende de dag op peil te houden. (met name bij de werkhond lijn) Energique voegt granen van zeer hoge kwaliteit toe die geschikt zijn voor humane consumptie.

Gezien de kostprijs van onze granen zijn ze dus nadrukkelijk niet toegevoegd als “goedkoop vulmiddel”. Het is een fabeltje dat honden geen koolhydraten zouden kunnen verteren. Moedermelk van honden bestaat voor een aanzienlijk deel uit suikers. Het is ook niet waar dat honden te dik worden van koolhydraten. Honden en katten worden te dik van teveel voeding.

Om er voor te zorgen dat je hond altijd alle vitamines en mineralen krijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven voegt Energique deze toe aan de voeding. 
Zo kunnen we garanderen dat tot aan de houdbaarheidsdatum alle voedingstoffen aanwezig zijn. Energique hanteert hierbij niet de minimale FEDIAF norm maar de optimale norm zoals van ons verwacht mag worden.

Omdat groenten essentiële voedingstoffen zoals vitamines, vezels en koolhydraten bevatten die honden nodig hebben om gezond te blijven.

Nee, verhitting van Energique is niet nodig. Bij voorkeur wordt de Energique maaltijd op kamertemperatuur aangeboden.

  • Onderbreek de koelketen niet nadat de voeding is aangekocht.
  • Ontdooi de dagelijkse hoeveelheid in een afgesloten verpakking in koelkast.
  • Breng voor het voeren de maaltijd op kamertemperatuur.
  • Was je handen na het voeren van de hond.
  • Verwijder na gebruik eventuele resten en maak de voederbak volledig schoon met zeep.

Energique is in België, Nederland en Duitsland verkrijgbaar. Diverse groothandels leveren Energique maaltijden bij de dierenspeciaalzaken aan. Als je op vakantie gaat en de vertrouwde Energique maaltijd niet bevroren mee kan nemen dan bieden we Energique Houdbare Worsten aan in de smaken Kip-Rijst en Lam-Rijst.

Energique bestaat voor 90% uit vlees. Vlees is erg goed verteerbaar voor een hond. Ook de hoogwaardige koolhydraten zijn goed te verteren. Goed verteerbare voeding zorgt voor minder en stevige ontlasting. Als honden alleen vlees of te veel bot eten ontstaat er een risico op ernstige verstopping. Om dit te voorkomen voegt Energique een kleine hoeveelheid groenten toe die voor een gezonde darmwerking zorgen.

Veilig voeren

Er zijn steeds meer producenten van vers vleesvoer op de markt. Lang niet al deze bedrijven nemen de hygiene even nauw. Energique heeft zijn zaken wel op orde en hoopt dus ook dat consumenten kritischer worden als het gaat om welke eisen zij stellen aan vers vleesmaaltijden voor hond en kat. Niet alleen als het gaat om de samenstelling maar dus ook als het gaat om de in acht genomen hygiëne.

Wat doet Energique?
Energique voldoet aan de eisen van de NVWA en werkt volgens de HACCP en GMP+ normen. Wij zijn trots op ons productieproces waarbij het vlees continue in bevroren toestand blijft waardoor bacteriën zo min mogelijk kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.

Energique laat grondstoffen en eindproducten door een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium testen.

Hygiënisch werken
Uiteraard is het belangrijk dat je hygiënisch werkt bij het bereiden en voeren van vers vlees aan huisdieren. Net zoals met alle etenswaren adviseren wij onze klanten altijd om rauwe producten zorgvuldig gescheiden te houden van andere etenswaren en handen, voerbak en aanrecht na het voeren zorgvuldig te reinigen met zeep.

Rauw voeren

Nee, alleen vlees is voor een hond geen complete maaltijd. Ook niet als er verschillende diersoorten worden gevoerd. 
Een complete maaltijd bestaat uit vlees, groenten en / of granen, oliën en vitamines en mineralen.

Stel hier uw vraag