Hondenvoeding

“A man’s best friend”, of “trouwe viervoeter”, uit deze benamingen voor de hond blijkt de bijzondere band die dit dier heeft met zijn baas. Loyaliteit en trouw zijn daarbij de woorden die als eerste te binnen schieten om die band te beschrijven. Een band die gekoesterd wordt, door een goede verzorging en daarbij is een goede voeding natuurlijk niet weg te denken!

Bij Energique maken wij kwalitatief hoogwaardige rauwvleesmaaltijden die optimaal zijn afgestemd om in de behoefte van de hond te voorzien. Hierbij laten wij ons leiden door de laatste wetenschappelijke inzichten. We waaien niet mee met de  hypes die komen en gaan op social media. Onze vleesmaaltijden bestaan altijd uit een combinatie van vers vlees, granen en/of groenten, hoogwaardige oliën, vitaminen en mineralen. Alle ingrediënten hebben een functie in de gezondheid en welzijn van het dier. Wij hebben ons tot doel gesteld een zo optimaal mogelijke voeding te maken voor het dier, en niet zozeer voor de baasjes.

Van schattige puppy’s tot actieve senior

Voor zowel de opgroeiende als volwassen honden is een smakelijke en uitgebalanceerde voeding van groot belang. De Energique  rauwvleesmaaltijden voor de hond zijn dan ook speciaal ontwikkeld om in de natuurlijk voedingsbehoefte van jouw dier te voorzien. Er zijn geschikte maaltijden te vinden voor zowel opgroeiende pups als voor volwassen honden. Ook voor werkhonden en honden die gevoelig kunnen reageren op voeding hebben wij maaltijden in het assortiment

Er is veel zorg besteed aan een uitgebalanceerd gehalte van calcium en fosfor en een goede calcium : fosfor verhouding, voor ontwikkeling en behoud van sterke botten en gewrichten. Een hoog gehalte aan kwalitatief hoogwaardige vleesbronnen garandeert een smakelijke maaltijd die recht doet aan de carnivore herkomst van je hond.

Voor ondersteuning van de darmfunctie en een gezonde, makkelijk stoelgang bevat iedere maaltijd voldoende vezels van zowel plantaardige als dierlijke herkomst.

Visolie en zonnebloemolie leveren de noodzakelijke vetzuren die de hond nodig heeft voor een gezonde huid en vacht.

De Energique rauwvleesmaaltijden voor de hond garanderen daarnaast een hoge opname aan vocht via de voeding. Doordat de rauwvleesmaaltijden voor meer dan 60% uit vocht bestaan, neemt de hond via de voeding voldoende vocht op om de vochtbalans van het lichaam en de uitscheidingsfunctie van de nieren goed te ondersteunen.

Voor ieder wat wils

Omdat de ene hond de andere niet is, en om recht te doen aan verschil in smaak, gevoeligheid en activiteit, heeft Energique diverse maaltijden voor de hond in het assortiment.

Energique Puppy’s

Energique Volwassen Honden

Energique HondVitaal

Energique Special

Energique Puur Eend

Energique voor Werkhonden

De Energique maaltijden zijn verkrijgbaar in 750g zakken, voorzien van 25 grams rondjes en in 3 kg zakken en 12 kg dozen met 100 grams driehoeken. Zo kun je de dagportie gemakkelijk uit de zak halen en hoef je geen grote hoeveelheden ineens te ontdooien in de koelkast. Wel zo gemakkelijk!

Je hond overzetten op een van onze maaltijden?

Wil je je hond een van onze Energique maaltijden geven, maar heeft hij of zij deze nog niet eerder gehad? Zorg dan voor een geleidelijke overschakeling, en meng de oude en nieuwe voeding gedurende meerdere dagen om de hond te laten wennen aan de nieuwe smaak en textuur. Het beste kun je iedere dag een kwart van de oude voeding vervangen voor Energique (zie FIGUUR). Energique kan daarbij prima gemengd worden met de oude voeding. Zelfs wanneer de oude voeding een brok is.

Bij het voeren van vers vlees is het daarnaast altijd van belang dat de voeding niet te koud aan de hond wordt aangeboden, maar op kamertemperatuur en nooit rechtstreeks uit de koelkast.
Wanneer je hond een gevoelig maag-darmkanaal heeft, is het raadzaam iets meer tijd voor de overstap te nemen. In dat geval adviseren we om in stappen van 10% per dag de oude voeding te vervangen door Energique. Na 10 dagen eet je hond dan volledig Energique.

Contact

Vragen over de voeding van je hond? Wij helpen graag! Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing voor je huisdier.

De oplossing kan een Energique maaltijd zijn maar we beperken ons niet tot ons eigen assortiment. Afhankelijk van jouw situatie geven we een passend advies. Bel of mail ons!

Het Energique team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:00 uur.

Energique Voedingskiezer button

Welke Energique voeding past het beste bij mijn hond of kat?