Over ons

Missie

We hebben één doel. Energique wil het verschil maken in het leven van huisdieren. We vinden dat elk huisdier het allerbeste verdient. Als je het ons vraagt….. begint dat bij een goede voeding! We helpen graag door voeding te maken zonder kunstmatige middelen maar met herkenbare en verse ingrediënten, zo veel mogelijk onbewerkt en volgens uitgebalanceerde recepten.
Natuurlijke voeding, simpel en puur.

Bevestigd door de wetenschap

Bij Energique is wetenschap de leidraad bij alles wat we doen. Goede en passende voeding maken is een complex proces. De drang naar kennis zit in ons DNA. Al in 1996 liet Energique een verteringsonderzoek doen door de faculteit van Utrecht. Vandaag werken we nog veel intensiever samen met de allerbeste mensen in het vakgebied. We zijn deze wetenschappers erg dankbaar voor hun onmisbare expertise.

Samen met hen willen we passende voeding voor honden en katten ontwikkelen om hen zo de beste kans te geven op een lang en gezond leven. De ontwikkeling van onze maaltijden wordt niet bepaald door trends, fabels op het internet of de voorkeur van de eigenaar. Maar enkel door kennis van wat honden en katten nodig hebben. Daarom zeggen we geregeld tegen wie het maar horen wil. “Bij Energique maken we voeding voor honden en katten, niet voor hun baasjes.”

De hoogste kwaliteit-en veiligheidsnormen

Bij Energique begint het maken van elk recept met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, afkomstig van leveranciers die we vertrouwen. Bovendien hanteren we de hoogste voedselveiligheidsnormen die de voedselindustrie kent: Energique bezit naast een GMP+ certificering ook de humane IFS Food certificering.

Energique lid van de NVG

Wij zijn lid van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG), de branchevereniging van petfoodfabrikanten en importeurs in Nederland. Samen staan wij voor gezonde en veilige huisdiervoeding,
door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Meer dan 80% van alle voeding voor hond en kat in Nederland wordt door leden van de NVG op de markt gebracht.

Hoe ontstond Energique?

In de Ierse Wolfshondenkennel Glennfinnan besloten Jos van der Linden en Nanette Waldorp in 1988 weer terug naar de bron te gaan. In hun kennel fokten zij Ierse Wolfshonden. De Ierse Wolfshond is een extreem snelgroeiende ras waarbij optimale voeding van het grootste belang is. Jos en Nannette vonden dat de commerciële voeding die ze in brokvorm konden kopen niet de gewenste resultaten gaf. Het voer dat ze zelf gingen maken bleek een gouden greep te zijn. De conditie van de honden verbeterde waarneembaar, jonge honden groeiden gelijkmatig op en diarree behoorde tot het verleden.

Al snel zagen andere fokkers en hondenbezitters het verschil en kregen hierdoor belangstelling voor de rauwvleesmaaltijden. Binnen de kortste keren aten ruim 200 honden Energique. Hierna is het snel gegaan. Energique groeide door mond-tot-mond reclame. Tot op de dag van vandaag heeft Energique geen vertegenwoordigers. Door de kwaliteit van het product verkoopt het zichzelf.

Energique nu en in de toekomst

Na het overlijden van Nanette begin 2014 wilde Jos Energique overdragen aan gelijkgestemden. Mensen die met respect voor de filosofie van Energique het bedrijf de toekomst in konden leiden. Op 1 januari 2015 werd Energique overgenomen door Esmae Minne en Karel R. Nijholt.

Beiden zijn geen onbekenden in de kynologische wereld. Decennia lang showden zij Shar Pei over de hele wereld. Niet toevallig voeren zij hun honden al bijna 25 jaar Energique. De complementaire talenten van een sales- en management carrière in de corporate verzekeringswereld en een onbetwiste succesvolle horecaondernemer met meerdere zaken werden gebundeld.

Overtuigd van de kwaliteit en de gedachte achter het product konden zij Jos zonder terughoudendheid beloven Energique te laten groeien en trouw te blijven aan de concessieloze hang naar kwaliteit.

 

Energique nieuwe partner van The Nutriment Company

Met trots maken we bekend dat sinds begin 2023 Energique deel uitmaakt The Nutriment Company (TNC) . TNC is Europa’s toonaangevende producent van natuurlijke, premium diervoeding.

Karel Nijholt en Esmae Minne hebben Energique in 2015 overgenomen van de oprichters, en Energique uitgebouwd tot het prachtige bedrijf dat het nu is. Voortgezet in de filosofie van de oprichters en alles met de hoogste kwaliteit, hebben Esmae en Karel met Energique een unieke positie in de internationale rauw voer markt verkregen. Met grote zorgvuldigheid is TNC uitgekozen om de nieuwe partner van Energique te zijn.

De leiding van Energique is in handen van Benjamin Mast, die als Managing Director samen met het Energique team en TNC het bedrijf voortzet.  Samen met het team waarborgt hij de oorspronkelijke filosofie en hoge kwaliteitstandaard voor nu en de toekomst.

Over The Nutriment Company:
Sinds de oprichting in 2014 is The Nutriment Company (TNC) zijn portfolio in heel Europa blijven versterken en bestaat het vandaag de dag uit negen sterke hoofdmerken die in heel Europa worden verkocht.

TNC gelooft in natuurlijke, premium huisdiervoedingsproducten en verkoopt een breed scala aan producten – van rauw huisdiervoer (BARF) tot natuurlijke, lucht gedroogde traktaties, huisdiersupplementen en vogelvoer van hoge kwaliteit – via verschillende kanalen, offline en online. Het hoofdkantoor van TNC bevindt zich in Stockholm, Zweden.

Voor meer informatie over The Nutriment Company ga naar; www.nutriment.com

Energique Team

Inclusie en Emancipatie

We geloven dat diversiteit ons bedrijf sterker en mooier maakt. Daarom krijgen mensen een kans bij Energique om zich in de praktijk te bewijzen en hechten we minder waarde aan iemands CV of relevante werkervaring. We werken samen met een stichting die mensen begeleid die wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van een baan. Bij Energique werken mensen met een eigen verhaal en eigen talenten. Onze unieke manier van werken maakt ons tot wie we zijn als bedrijf, en onze individuele persoonlijkheden maken van ons een succesvol, innovatief en authentiek team.

Benjamin Mast

Directie

Michelle

Productie

Melvin

Productie

Iris

Productie

Guus

Sales

Roos

Manager Bedrijfsvoering

Alfred

Productie

Sjoerd

Productie

Harry

Productieleider

Anita

Productieleider

Cris

Productie

Wytze

Productie

Erik

Productie

Anke

Productie

Hans

Productspecialist

Aukje

Productie

Energique Voedingskiezer button

Welke Energique voeding past het beste bij mijn hond of kat?