Voeding voor senior honden

De jaren verstrijken, en je eens zo actieve en stoere pup heeft nu meer en meer de rust gevonden. Hij ligt graag te relaxen in huis, op dat ene plekje in de zon. Omdat je nog lang geen afscheid wil nemen, en je zo goed mogelijk voor je trouwe viervoeter wil zorgen, vraag je je af, “wordt het niet eens tijd voor een seniorvoeding?”.

Bij Energique hebben wij een ruim assortiment aan maaltijden ontwikkeld, waarbij we zorg hebben gedragen voor geschikte maaltijden voor alle leeftijdsfases, dus ook voor de gezonde senior hond. Voor de senior hond geldt dat er geen aparte voedingsbehoefte geldt ten opzichte van een volwassen hond. Dus zolang je hond-van-middelbare-leeftijd gezond is en volop in het leven staat is het overstappen naar een “senior” voeding niet nodig.

Daarbij komt dat er nogal wat verschil bestaat in de samenstelling van seniorvoedingen. De ene voeding bevat extra eiwit met de claim dat de voeding verlies aan spiermassa compenseert, de andere bevat juist minder eiwit met de claim dat het de nieren ontlast, en alles daar tussenin. Je moet dus goed weten wat jouw hond het beste ondersteunt en waarvoor je een overstap wenst te maken, wanneer je besluit tot aanpassing van de voeding.

Overstappen naar een senior voeding omdat een hond een bepaalde leeftijd is gepasseerd is dus niet nodig zolang de hond gezond is. Leeftijd is geen ziekte.

Anders wordt het natuurlijk wanneer je hond duidelijke ouderdomsklachten begint te vertonen, zoals stram bewegen, gedragsveranderingen, meer drinken en/of plassen, veranderingen aan de vacht, of verminderde eetlust. In dat geval is het raadzaam om met je dierenarts contact op te nemen om uit te zoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn, en hoe je de voeding van je hond daarop het beste aan kunt passen. Daarbij is het handig te weten dat Energique ook een speciaal assortiment dieetvoeding voor de hond heeft ontwikkeld, die diverse gezondheidsklachten kan ondersteunen. Deze RAW Veterinary Diets voedingslijn is exclusief verkrijgbaar via de dierenarts.

Energique Voedingskiezer button

Welke Energique voeding past het beste bij mijn hond of kat?

De beste voeding voor jouw senior hond

Energique Special

Energique Puur Eend

Energique HondVitaal

RAW All Life Balance

RAW Hypoallergenic

RAW Hypoallergenic Insect

RAW Renal Balance

RAW Joint Balance

RAW Urinary Balance

RAW Weight Balance

RAW Mono Protein Horse