Voeding voor kittens

Het is altijd weer even wennen wanneer je je jonge en actieve pluizenbolletje in huis mag verwelkomen. Hij of zij begint de wereld te verkennen, klimt en klautert er, miauwend en wel, lustig op los. En dan komen natuurlijk ook de vragen: Weet ze de kattenbak wel te vinden? Zal hij snel gewend zijn? Wanneer mag ze naar buiten? En wat kan ik nou het beste te eten geven aan de kleine doerak?

Bij Energique helpen we je graag met al jouw vragen over de voeding van je kitten, en geven we nuttige informatie met betrekking tot gezonde voeding voor jouw opgroeiende kat. Gezonde groei is immers de basis van een gezond leven. Dit geldt voor mensen, maar zeker ook voor onze huisdieren.

Voor kittens hebben wij momenteel 3 soorten vers vlees maaltijden in het assortiment, die geschikt zijn voor alle levensfases. Wel zo makkelijk om meteen vanaf het spenen met de vers vleesmaaltijd te kunnen beginnen en niet gedurende de ontwikkeling van je kat te hoeven overstappen op een nieuwe voeding.

Wordt je kitten verdacht van een voedselovergevoelige reactie op voeding of voedingsbestanddeel, zich uitend in chronische diarree of jeuk? Binnen ons dierenartsen assortiment RAW Veterinary Diets hebben wij ook een microbieel veilige en zuivere paardenvleesvoeding beschikbaar die als basis kan dienen voor een zelf te bereiden eliminatievoeding. Vraag hiernaar bij je dierenarts.

 

Waarom heeft Energique geen specifieke kittenvoeding?

Binnen onze kattenvoedingslijn hebben we ervoor gekozen om maaltijden te ontwikkelen die zowel geschikt zijn voor het groeiende als volwassen katten. Dit heeft als voordeel dat bij het uitgegroeid zijn je kat gewoon gevoerd kan blijven worden met het product waar hij of zij aan gewend is. Katten zijn gewoontedieren en het moeten overstappen naar een andere voeding gaat niet bij iedere kat even soepel.

Bedenk daarnaast dat een kitten in de natuur ook geen andere maaltijd nuttigt dan de volwassen kat, alleen in andere hoeveelheden. Je kunt ervan op aan dat al onze maaltijden de voedingsstoffen bevatten die je opgroeiende kitten nodig heeft om een actief en gezond kattenleven te leiden.

Energique Voedingskiezer button

Welke Energique voeding past het beste bij mijn hond of kat?

De beste voeding voor jouw kitten

Energique Kat Kalkoen-Kabeljauw

Energique Kat Kip-Parelhoen

Energique Kat Rund-Lam

RAW Mono Protein Horse