Voeding voor senior katten

De jaren verstrijken, en je eens zo stuiterende pluizenbol heeft nu meer en meer de rust gevonden. Hij ligt graag te relaxen in huis, op dat ene plekje in de zon. Omdat je nog lang geen afscheid wil nemen, en je zo goed mogelijk voor je spinnende viervoeter wil zorgen, vraag je je af, “wordt het niet eens tijd voor een seniorvoeding?”.

Bij Energique hebben wij maaltijden voor de kat ontwikkeld die geschikt zijn voor alle leeftijdsfases, dus ook voor de gezonde senior kat. Voor de senior kat geldt dat er geen aparte voedingsbehoefte geldt ten opzichte van een volwassen kat. Dus zolang je kat-van-middelbare-leeftijd gezond is en volop in het leven staat is het overstappen naar een “senior” voeding niet nodig.

Daarbij komt dat er nogal wat verschil bestaat in de samenstelling van seniorvoedingen. De ene voeding bevat extra eiwit met de claim dat de voeding verlies aan spiermassa compenseert, de andere bevat juist minder eiwit met de claim dat het de nieren ontlast, en alles daar tussenin. Je moet dus goed weten wat jouw kat het beste ondersteunt en waarvoor je een overstap wenst te maken, wanneer je besluit tot aanpassing van de voeding.

Overstappen naar een senior voeding omdat een kat een bepaalde leeftijd is gepasseerd is dus niet nodig zolang de patient gezond is. Leeftijd is geen ziekte.

Anders wordt het natuurlijk wanneer je kat duidelijke ouderdomsklachten begint te vertonen, zoals stram bewegen, gedragsveranderingen, meer drinken en/of plassen, veranderingen aan de vacht, of verminderde eetlust. In dat geval is het raadzaam om met je dierenarts contact op te nemen om uit te zoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn, en hoe je de voeding van je kat daarop het beste aan kunt passen.

Energique Voedingskiezer button

Welke Energique voeding past het beste bij mijn hond of kat?

De beste voeding voor jouw senior kat

Energique Kat Kalkoen-Kabeljauw

Energique Kat Kip-Parelhoen

Energique Kat Rund-Lam

RAW Mono Protein Horse