Puppy rekentool: Advies-op-maat voor je nieuwste aanwinst

Advies-op-maat om jouw puppy te voeren is van belang!
Naarmate hij of zij groter wordt verandert de behoefte. Het algemene advies op de verpakking is niet altijd specifiek genoeg voor de situatie en behoefte van jouw pup. Vandaar dat wij bij Energique deze rekentool hebben ontwikkeld.
Met behulp van deze tool ben je zelf in staat om de hoeveelheid te berekenen die je van de voor puppy’s geschikte Energique producten dient te geven. We houden rekening met het huidige gewicht, de leeftijd en het activiteitsniveau van jouw nieuwe huisgenoot.

Let wel, de voerhoeveelheid die deze rekentool aangeeft dient als starthoeveelheid. Wij raden je aan om na 1 week even te controleren of jouw pup niet te snel of te langzaam groeit, en de voerhoeveelheid af te stemmen op de groei die je pup laat zien. Groeit jouw pup volgens verwachting, dan hoef je niets te doen. Gaat het toch iets te snel, dan geef je 10% minder per dag, en gaat het toch te langzaam, dan kun je 10% meer geven.

Daarbij is het ook van belang om te beseffen dat naarmate jouw puppy groter wordt de voerbehoefte ook verandert. Dit kan dus invloed hebben op de hoeveelheid voeding die de pup per dag nodig heeft. Voor puppy’s jonger dan 6 maanden raden wij daarom ook aan minimaal 1x per twee weken te wegen, waarbij je het nieuwe gewicht van jouw pup kunt gebruiken om in deze tool te kijken of de pup al meer of wellicht minder voeding nodig heeft. Voor puppy’s ouder dan 6 maanden volstaat 1x per 3-4 weken wegen en aanpassen.

Heb je hulp nodig bij het bepalen van een passende gewichtstoename per week, 14 dagen of maand van jouw pup. Neem dan contact met ons op. We helpen graag!

 

Persoonlijk advies

Heb je een vraag of een situatie die niet met de onlinetool berekend kan worden? Dan kunnen wij je op maat adviseren. Je kunt hierbij ons contactformulier voor persoonlijk advies invullen, en ons voorzien van de daar gevraagde gegevens, zodat wij je een passend advies voor je pup kunnen doen toekomen. Klik hier om naar ons contactformulier voor persoonlijk advies te gaan. We streven er naar om je binnen 5 werkdagen inhoudelijk te informeren.